Dziesięć restauracji weźmie udział w trzeciej bydgoskiej edycji RestaurantWeek

Dziesięć restauracji  weźmie udział w trzeciej bydgoskiej edycji RestaurantWeek

Przed rokiem do Bydgoszczy festiwal smaku RestaurantWeek zawitał po raz pierwszy. Celem wydarzenia jest promocja smaków lokalnych restauracji, które na ten festiwal przygotowują specjalne menu. Po jesiennej drugiej edycji, w marcu rozpocznie się trzecia bydgoska edycja, do której przystąpiło 10 restauracji.

Specjalne menu na RestaurantWeek przygotowały: Gdańska14, Lulu Bistro, Scoria, Buongiorno (debiutant), Jatki6 (debiutant), Migavka, Monka w Młynach Rothera (debiutant), Restauracja 3v6, 52 City Dinner (debiutant) i Bierhalle.

Dla RestaurantWeek będzie to jubileuszowa edycja, bowiem inicjatywa obchodzi 10-lecie, chociaż w Bydgoszczy pojawiła się dość późno. Z tej okazji festiwalowe menu może przewidywać ceny o nawet 50% niższe niż w normalnej karcie. Festiwal RestaurantWeek rozpocznie się 4 marca i potrwa do 17 kwietnia. Jedno menu festiwalowe kosztuje zawsze 69,99 zł plus opłata rezerwacyjna w zależności od godziny.

Rezerwacje i płatności odbywają się poprzez stronę festiwalową: https://RestaurantWeek.pl