Przed rokiem do Bydgoszczy festiwal smaku RestaurantWeek zawitał po raz pierwszy. Celem wydarzenia jest promocja smaków lokalnych restauracji, które na ten festiwal przygotowują specjalne menu. Po jesiennej drugiej edycji, w marcu rozpocznie się trzecia bydgoska edycja, do której przystąpiło 10 restauracji.
Specjalne menu na RestaurantWeek przygotowały: Gdańska14, Lulu Bistro, Scoria, Buongiorno (debiutant), Jatki6 (debiutant), Migavka, Monka w Młynach Rothera (debiutant), Restauracja 3v6, 52 City Dinner (debiutant) i Bierhalle.
Dla RestaurantWeek będzie to jubileuszowa edycja, bowiem inicjatywa obchodzi 10-lecie, chociaż w Bydgoszczy pojawiła się dość późno. Z tej okazji festiwalowe menu może przewidywać ceny o nawet 50% niższe niż w normalnej karcie. Festiwal RestaurantWeek rozpocznie się 4 marca i potrwa do 17 kwietnia. Jedno menu festiwalowe kosztuje zawsze 69,99 zł plus opłata rezerwacyjna w zależności od godziny.
Rezerwacje i płatności odbywają się poprzez stronę festiwalową: https://RestaurantWeek.pl