W Bydgoszczy rozpoczął się Festiwal RestaurantWeek – to pierwsza edycja w naszym mieście

Fot: Paulina Nowicka

Do 24 kwietnia najlepsze restauracje w Polsce oferują w ramach Festiwalu RestaurantWeek autrskie trzydaniowe menu oraz specjalny koktajl festiwalowy. Jest to w Polsce już 10 edycja RestaurantWeek, w przypadku Bydgoszczy mamy do czynienia z debiutem – w którym bierze udział 7 bydgoskich restauracji.

Jednym z celów festiwalu jest promocja lokalnych restauracji i pokazanie tego, że można zjeść coś autorskiego oraz wyjątkowego. Koszt biletu to 69,99 zł – swój udział w festiwalu rezerwujemy przez internet na stronie: https://festival.restaurantclub.pl/restaurants?location=17-Bydgoszcz&festivalFilter=47

 

 

W bydgoskiej odsłonie RestaurantWeek udział biorą restaurację: Migavka, Sowa, Apteka Restaurant&Koktajlbar, Gdańska 14, Lulu Bistro, Poczuj Miętę i The Oriental.

 

Zapraszamy do obejrzenia naszego materiału, gdzie szefowie kuchni mówią o tym co ciekawego przygotowali na to wydarzenie.

[iframe width=”419″ height=”236″ src=”https://www.youtube.com/embed/O0SfFFOwJ9Q?si=WK3Gu5jfYL5GKSVk” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]