7 października rozpocznie się ogólnopolskie wydarzenie kulinarne Restaurant Week, w przypadku Bydgoszczy będzie to 4. edycja, z rekordową liczbą – 13 – bydgoskich restauracji. Festiwal smaku ma na celu promocję lokalnej gastronomii, poprzez specjalne menu festiwalowe. Internetowa rezerwacja już ruszyła.
Zasada festiwalu jest prosta – trzydaniowe menu kosztuje 69,99 zł (niekiedy za prime time możliwa jest dopłata paru złotych). RestaurantWeek to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych Chefów, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z bliskimi. W przypadku wielu restauracji w ramach RestaurantWeek mogą pojawić się propozycje nie będące na co dzień w menu.
W Bydgoszczy w 4. edycji mamy trzy debiuty: restauracji Feeria (administracyjnie w gminie Osielsko), amerykańskiej restauracji WhiteBull SteakHouse przy Placu Poznańskim oraz restauracji Vidok w Myślęcinku. Podobnie jak we wiosennej edycji w RestaurantWeek uczestniczą także: Buongiorno, Scoria, Stodoła, Gdańska14, Jatki6, Migavka, Monka, 52 City Dinner, Restauracja przy IV Śluzie i restauracja 3v6. RestaurantWeek potrwa do 19 listopada.
Rezerwacje możliwe są już na stronie https://week.pl/restaurants/festival/restaurant-week?peopleCount=2&location=17-Bydgoszcz
Patronat medialny nad wydarzeniem objął Portal Kujawski.






