#BornToBeFoodie – czyli urodzony by być smakoszem, to hasło tegorocznej wiosennej edycji RestaurantWeek, festiwalu dobrego jedzenia i dobrych restauracji, a przede wszystkim dobrego smaku. Jest to 10 jubileuszowa edycja, w Bydgoszczy jest to nowa inicjatywa, bowiem pojawiła się przed rokiem.
Festiwal kulinarny RestaurantWeek polega na tym, że topowe restauracje oferują zestawy w tej samej cenie – 69,99 zł – niekiedy na co dzień niedostępne w menu, które cechują wysokie walory smakowe. Specjalne menu na RestaurantWeek przygotowały: Gdańska14, Lulu Bistro, Scoria, Buongiorno (debiutant), Jatki6 (debiutant), Migavka, Monka w Młynach Rothera (debiutant), Restauracja 3v6, 52 City Dinner (debiutant) i Bierhalle. Łącznie mamy zatem dziesięć restauracji, a każda proponuje po dwa zestawy, zatem możemy mówić o 20 propozycjach menu.
RestaurantWeek pod hasłem #BornToBeFoodie rozpoczął się 4 marca i potrwa do 17 kwietnia. Patronat medialny nad wydarzeniem sprawuje Portal Kujawski. Rezerwacje i zamówienia odbywają się przez internet – https://RestaurantWeek.pl