Wystartowała 4. bydgoska edycja festiwalu smaku RestaurantWeek

Wystartowała 4. bydgoska edycja festiwalu smaku RestaurantWeek

W środę 7 października wystartowała 4. bydgoska edycja RestaurantWeek – jest to ogólnopolski festiwal smaku, w naszym mieście dopiero się rozkręca, chociaż w tej edycji udział bierze 13 lokalnych restauracji. Idea opiera się na specjalnym festiwalowym menu w stałej cenie 69 zł (za prime time może być doliczona mała opłata).

Ta odsłona Festiwalu smakuje naprawdę wybitnie, bo oparta jest na rekomendacjach Foodies, którzy dzielą się swoimi kulinarnymi odkryciami i ulubionymi miejscami. W tegorocznej edycji RestaurantWeek® to społeczność Foodies wyznacza kulinarne kierunki, tworząc mapę topowych restauracji, które warto poznać. Wśród nich znajdują się zarówno najciekawsze debiuty sezonu, jak i sprawdzone adresy, do których wraca się z przyjemnością.

W bydgoskiej edycji uczestniczą: Monka w Młynach Rothera, WhiteBull SteakHouse, Vidok w Myślęcinku, Scoria, Gdańska 14, Restauracja przy IV Śluzie, Restauracja 3V6 w City Hotelu, Jatki6, Migavka, Feria 52 City Dinner, Stodoła i Buongiorno.

Rezerwacje i szczegółowe menu dostępne jest na stronie festiwalu: https://week.pl/restaurants/festival/restaurant-week?peopleCount=2&location=17-Bydgoszcz

Patronat medialny nad wydarzeniem sprawuje Portal Kujawski.